2 Temmuz 2012 Pazartesi

Elma kabuğu kasları güçlendiriyor

Elma kabuğunda bulunan “Ursolik Asid” kasları güçlendiriyor.

İskelet kasları, iskelet çevresinde bulunan ve hareketi sağlayan kaslardır. 

İskelet kası atrofisi : iskelet kaslarında hacim kaybına bağlı görülen bir hastalıktır. Başka bir hastaliğa bağlı olarak görülebileceği gibi, kas spazmı, kas yaralanmaları, veya yaşlılığa  bağlı olarakta görülebilir. Hastalığın ağır durumlarında kişi hareket yetisini kaybederek felç olur. Farede, iskelet kası olusumundan sorumlu 63, insanda 29 gen vardır(şimdilik bulunan genler). Bu genler, kas oluşmasında rol oynamaktadır. Bu genlerdeki değişimler, sentezlenmesi gereken hormondan farklı hormonlar sentezleyerek kas erimesinin başlamasını sebeb olurlar.  Bu genlerden  bazıları  küçük farklarla hem insanda, hemde farede aynıdır.
Elma kabuğunun dış tarafıdan bulunan ursolik asid ,bu genlerin  aktivasyonunu değiştirerek (bazılarının çalışmasını, bazılarının ise durmasını sağlayarak) kas oluşumunun yeniden başlamasını sağlıyor.
Farelerle yapılan laboratuvar çalışmalarında, kasları zarar görmüş farelerin var olan kaslarının güçlendiği ve yeni kasların ortaya çıktığı görülmüştür.  Ayrıca, ursolik asid farelerde insulin ve IGF-1  hormonlarını olumlu yönde etkileyerek, kan-şekeri ve -yağ seviyenin düşmesine sebeb olmuştur. Bu araştırmada elde edilen sonuçların, insanlara ne derece uygulanacağı, ursolik asidin ne miktarda alınacağı, yapılacak olan klinik çalışmayla ortaya çıkacak.

Not: Tedavi için alınan ursolik asidin, elmadan veya suni olarak  dışardan alınmasının bir  önemi yok.


Mehmet Saltürk  ( Alıntıdır )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder