15 Temmuz 2012 Pazar

YAŞLANMAYI DURDURAN BESİNLER

Araştırmaya göre yaşlanmayı durduran besin grupları şöyle sıralanıyor:


Kahvaltılık tahıl: Yulaf, karabuğday gevreği, buğday ya da pirinç gevreği

Süt Ürünleri: Soya sütü, gravyer permesan peynirleri ve yoğurt

Ekmek Çeşitleri: Esmer ekmek, tahıllı ekmek, arpa, yulaf ve çavdar ekmeği

Sebze baklagiller: Brokoli, lahana, havuç, ıspanak, balkabağı, domates, tere, bezelye, nohut, mercimek, semizotu, mısır, avokado, pırasa, soya

Tahıllar: Bulgur, esmer pirinç, basmati pirinci

Balık ve Kabuklu deniz ürünleri: Somon, alabalık, barbunya, istiridye, karides, uskumru, kalkan

Meyve ve Tatlılar: Kayısı, muz, kiraz, elma, çilek, pembe greyfurt, mango, kavun, karpuz, üzüm, dut, kuru meyveler, ceviz, badem, fındık

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder