YAŞLANMAYI DURDURAN BESİNLER
Araştırmaya göre yaşlanmayı durduran besin grupları şöyle sıralanıyor:
Kahvaltılık tahıl: Yulaf, karabuğday gevreği, buğday ya da pirinç gevreği
Süt Ürünleri: Soya sütü, gravyer permesan peynirleri ve yoğurt
Ekmek Çeşitleri: Esmer ekmek, tahıllı ekmek, arpa, yulaf ve çavdar ekmeği
Sebze baklagiller: Brokoli, lahana, havuç, ıspanak, balkabağı, domates, tere, bezelye, nohut, mercimek, semizotu, mısır, avokado, pırasa, soya
Tahıllar: Bulgur, esmer pirinç, basmati pirinci
Balık ve Kabuklu deniz ürünleri: Somon, alabalık, barbunya, istiridye, karides, uskumru, kalkan
Meyve ve Tatlılar: Kayısı, muz, kiraz, elma, çilek, pembe greyfurt, mango, kavun, karpuz, üzüm, dut, kuru meyveler, ceviz, badem, fındık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder