11 Temmuz 2012 Çarşamba

Besinlerin sindirilme zamanı

Meyveler:
Karpuz-20 dk.,
kavun,portakal,greyfurt,üzüm-30 dk,
elma,armut,şeftali,kiraz,çilek-40 dk.,
meyve suları-15-20 dk.

Sebzeler:
Çiğ-domates,kereviz,salatalık,biber,kıvırcık-30-40 dk.,
Pişmiş-ıspanak,lahana-40 dk.,
kabak,mısır,karnıbahar,yeşil fasulye,45 dk.,
Kök sebzeler-havuç,pancar,şalgam,turp- 50 dk.

Kuruyemişler:
ayçekirdeği,kabakçekirdeği,susam-2 saat,
fıstık,fındık,badem,ceviz-2.5-3 saat.

Süt ürünleri:
Yağsız süt,peynirler-90 dk.,
yağlı süt,peynirler-120 dk.,
yağlı sert peynirler 4-5 saat.

Karbonhidratlar:
Patates,kestane,mısır,enginar-60 dk.,
pirinç,mısırunu,darı,karabuğday,yulaf-90 dk.,
mercimek,nohut,bezelye,fasulye,barbunya-90-dk.,
soya fasulyesi-120 dk.

Proteinler:
Yumurta-45 dk.,
yağsız balıklar-30-45 dk.,
yağlı balıklar-45-60 dk.,
tavuk(derisiz)-90-120 dk.,
hindi(derisiz)-120-140 dk.,
sığır,koyun eti-3-4 saat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder